Neznana jed
Če v leksikonu jedi ne najdete želene jedi, jo lahko vpišete med neznane jedi. Naš strokovnjak bo natančno pregledal vaš recept in izračunal energijsko in hranilno vrednost ter dodal jed v leksikon.
Pri opisu jedi bodite prosim čim bolj natačni:
- Vpišite vse sestavine, s količinami in enotami (poudarite, ali so količine neto ali bruto vrednosti, npr. olupljeno ali neolupljeno jabolko).
- Podrobno opišite postopek priprave jedi, vključno s približno temperaturo toplotne obdelave jedi (npr. pečenje palačink na maslu, pečenje mesa v pečici pri 180 oC ipd.).
- Če poznate končno težo pripravljene jedi, je podatek zelo dobrodošel (npr. pri pripravi golaža zalijete meso s tekočino, ki med kuhanjem delno izpari, končna teža tako ni enaka skupni teži sestavin).
- Če želite, lahko vpišete tudi velikost vaše običajne porcije in domačo mero (npr. krožnik, skodelica ipd.).